JEZUSDINGEN

7 september 2009

maria met kind‘Waarom hebben we opeens zoveel Jezusdingen,’ vraagt mijn zoon als hij ziet wat ik heb meegenomen bij het opruimen van de inboedel van mijn moeder. Inderdaad beleed mijn moeder haar geloof óók aan de muur nogal katholiek uitbundig en nee, dat is niet overgegaan op de volgende generaties. De kruis- en Mariabeelden, een triptiekje van Moeder met Kind en mijn favoriet, een beeldje van de heilige Sint Josef hebben nog geen spijker of plankje gevonden en liggen, staan en hangen er wat verloren bij op mijn werkkamer.

Tot ieders verrassing heeft afgebeeld werkje daarentegen zelfs onze eetkamer gehaald. Het olieverf schilderijtje van 18 bij 24 centimeter is gesigneerd door Louis Wouters – wie kent hem niet – en zou bij het tv-programma ‘Tussen kunst & Kitsch’ waarschijnlijk de voorronden niet overleven. Maar ik vind dat het daar eigenlijk prima hangt in ons verder nogal designerig ingerichte huis; naast de openslaande deuren naar de tuin, waar overigens geen zonnebloem te bekennen is. Waarschijnlijk ook al uit piëteit met ondergetekend moederskindje zijn de protesten van mijn huisgenoten inmiddels verstomd. Het schilderijtje hangt er alsof het er altijd heeft gehangen en ook zal blijven hangen. We zullen zien.

Ondertussen heeft mijn zoon aangegeven dat hij een écht antiek terracotta kruisbeeldje wel op zijn kamer wil hebben. Mijn moeder kijkt goedkeurend toe vanuit de hemel.

Tags: , , ,

Comments are closed.

 

september 2009
M D W D V Z Z
« jun   okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930