EEN NIEUWE OUTFIT

6 oktober 2009

modeDit weekend heb ik een nieuwe outfit aangeschaft; vrijetijdskleding nog wel. Een spijkerbroek, wat T-shirts en een modieus vest. Mijn vrouw en ik trakteren onszelf op een kopje koffie om de geslaagde aankoop te vieren. En terecht: want tussen mijn vorige spijkerbroek en deze zit een hele breedtemaat. Het Sonja Bakker dieet heeft uiteindelijk gewerkt. Dat moderne truitje was een paar maanden geleden zelfs ronduit belachelijk geweest, maar mijn dierbare echtgenote en het jongmens van de winkel beweren bij hoog en bij laag dat het heel goed kan, zelfs voor een man in zijn midlifecrisis zoals ik.

Eenmaal thuisgekomen, verdwijnt mijn zelfingenomen tevredenheid als sneeuw voor de zon. Mijn puberkinderen ruiken bloed.

‘Heel leuk hoor, papa,’ zegt mijn dochter van 15. Zij is een zelfverklaarde fashionista bij wie Sonja Bakker niets te zoeken heeft, maar die desondanks nog wel eens commentaar krijgt op haar kledingkeuze: rokje misschien net even te kort, truitje net iets te strak? Van dat commentaar dat je als vader hóórt te hebben op je opgroeiende dochter.

‘Waarom zit je dan zo vals te lachen, ‘ vraag ik met wankelend zelfvertrouwen.

‘Nou ja..,’zegt ze, ‘..vind je het zelf niet ook een beetje…eh…te jóng?’

Die komt hard aan. Ik druip af naar mijn zoon, op zoek naar wat mannensolidariteit. Ik had natuurlijk beter moeten weten. Die is mijn gezeur over zijn laaghangende broeken met riant uitzicht op zijn bontgekleurde Björn Borgs al lang zat.

‘Qua buik kan het wel hoor, ‘zegt-ie, ‘Nét. Maar waarom trek je die broek zo hoog op?’

In opperste twijfel vlucht ik naar de spiegel.

‘Laat je toch niet zo opjutten,’ zegt mijn vrouw, ‘het staat je echt heel leuk. En jong. En vlot. En modern.’

Maar het is al te laat. Die avond gaan we naar een verjaardag en trek ik gewoon een colbert en overhemd aan. Klassiek en veilig. Zonder stropdas, dat dan nog wel.

Tags: , , , , ,

Comments are closed.

 

oktober 2009
M D W D V Z Z
« sep   dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031