RECTALIFICATIE

13 december 2012

 

Het zal elke columnist wel eens overkomen, dat zijn column geweigerd wordt. Mij dus uiteindelijk ook. Ik overleef dat wel. Klein leed in het licht van de wereldvrede. Beetje wrang alleen dat het gebeurt door een website over media, Nederlands Media Netwerk, die daarmee ironisch genoeg wel treffend de staat van de (internet-journalistiek illustreert.

Hieronder de gewraakte column, voorafgegaan door de weigeringmotivatie van de hoofdredacteur.

 

 

Je moet me geloven dat het me werkelijk spijt dat ik jouw – zonder twijfel welgemeende – rectificatie, die tot het grappigste behoort dat je ooit hebt geschreven, niet zal publiceren.

Als ik het probleem niet had willen oplossen maar juist een verder conflict met Willem Sijthoff had willen uitlokken, kon ik jouw rectificatie uitstekend gebruiken maar ik wil juist goede vrienden blijven met Willem.

Daarom ga ik zelf iets lafs in elkaar flansen.

Dat je zeer teleurgesteld bent, kan ik me goed voorstellen. Ik had niet anders verwacht.

Ik hoop dat jij je op jouw beurt kunt voorstellen dat ik me in een andere positie en in een andere fase van mijn carrière bevind dan jij en dat ik daardoor tot andere keuzes kom. Ik moet nog een heel eind verder met Willem Sijthoff, jij hebt zogenaamd nog nooit van hem gehoord.

Het is een prima plan om jouw eigen rectificatie op jouw eigen website te zetten.

 

Bas

 

 

Leave a Reply

 

december 2012
M D W D V Z Z
« nov   feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31